Dorohoi News Logo

[VIDEO][GALERIE FOTO] Accident de circulaţie grav pe şoseaua Dorohoi - Botoşani provocat de fostul procuror al Tribunalului Botosani

Accident Cucorani (20)

Un accident de circulaţie spectaculos, cu urmări destul de grave, a avut loc în această după amiază în jurul orei 16,30, pe şoseaua ce leagă municipiul Botoşani de Dorohoi, în dreptul popasului Cucorăni.
   Un autoturism Dacia Break ce oprise pe direcţia de mers spre Dorohoi şi aştepta să se angajaeze în depăşirea altui autoturism staţionat, a fost tamponat din spate de un Matiz înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de fostul procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Botosani, Mihai Chirosca.  În urma impactului deosebit de dur, autoturismul Matiz a ricoşat şi a fost proiectat la o distanţă de aproxiamtiv 50 de metri, oprindu-se pe câmpul de pe partea stângă a şoselei. De-a lungul traiectoriei, pe şosea dar şi pe câmp, erau împrăştiate resturi din caroseria Matizului.
   Martorii accidentului au declarat că autoturismul din Iaşi, cel care a provocat accidentul, se deplasa cu viteză excesivă, în condiţiile în care în acea zonă, este restricţie de viteză, de 70 de kilometri pe oră. Tot martorii au fost cei ce au sunat la 112, la scurt timp la faţa locului ajungând poliţia şi cu aproximativ 30 de minute întârziere, ambulanţa.
   Potrivit cadrelor medicale, şoferul Matizului a suferit multiple traumatisme cranio faciale, fiind suspect şi de fracturi de membre superioare. Victima a fost stabilizată şi transportată la Spitalul Judeţean Botoşani pentru continuarea investigaţiilor. Şi pasagerul din dreapa din Dacia Break, o femeie de aproape 40 de ani, a avut nevoie de îngrijirile cadrelor medicale, ea aflându-se în stare de şoc însă nu a suferit traumatisme majore.
   Potrivit primelor cecetări, vina producerii accidentului aparţine şoferului autoturismului Matiz care nu a adaptat viteza şi nu a respectat distanţa faţă de autoturismul din faţă. Mihai Chirosca avea pe etilotest o alcooemie de 0.95 mg/l alcool pur in aerul expirat. (DorohoiNews.ro)




Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web